Gerard Piqué zit niet stil: ex-Barça-verdediger aan de wieg van Kings League

Gerard Piqué zit niet stil: ex-Barça-verdediger aan de wieg van Kings League

11-01-2023 16:24
16

Gerard Piqué zit niet stil na het beëindigen van zijn carrière bij FC Barcelona. De voormalig topverdediger heeft met de 'Kings League' een nieuw speeltje gevonden. 

De Kings League wordt gespeeld in een voormalig warenhuis in Barcelona. Teams van zeven nemen het tegen elkaar op. De regels verschillen behoorlijk van het voetbal: zo bestaat een duel uit twee keer twintig minuten. De aftrap gaat hetzelfde als in het waterpolo: spelers beginnen bij hun eigen doel. De strafschoppen zijn dan weer gekopieerd uit het hockey: spelers dribbelen op de doelman van de tegenstander af en moeten hem zien te verschalken.

Wedden

Meer odds

Piqué is één van de oprichters van de nieuwe competitie, die snel aan populariteit wint. Voormalig topvoetballers Iker Casillas en Sergio Agüero zijn beide voorzitter van één van de twaalf deelnemende teams. Spaanse (oud-)profs als Joan Capdevila,  Sergio Garcia en Raul Tamudo behoren tot de spelers, maar ook de Mexicaanse goaltjesdief Javier Hernández maakte al (eenmalig) zijn opwachting. 

Naast bovengenoemde regels zijn er diverse andere elementen in de Kings League. Zo zijn er 'Golden Cards' te winnen, die variëren van een 'gratis' penalty, een doelpunt in de volgende minuut die dubbel telt en een tijdstraf voor een tegenstander van twee minuten. Fans kunnen bovendien stemmen over de regels.

Piqué liet zich in het verleden al meermaals kritisch uit over het voetbal, dat onvoldoende met zijn tijd zou meegaan. Daar lijkt hij nu met de Kings League dus zijn eigen filosofie op los te laten.