Heerenveen bekert door na winst op Volendam, NEC verslikt zich niet in Almere City

Heerenveen bekert door na winst op Volendam, NEC verslikt zich niet in Almere City

11-01-2023 21:58 Laatste update: 21:56
33

SC Heerenveen heeft woensdagavond het Eredivisie-onderonsje met FC Volendam met 2-0 gewonnen. Ook NEC bekert door. De Nijmegenaren wonnen ogenschijnlijk makkelijk op bezoek bij Keuken Kampioen Divisie-club Almere City. FC Emmen ontsnapte in de slotfase op bezoek bij VVV Venlo. 

Almere City - NEC
NEC is na de eenvoudige zege op Almere City verzekerd van de volgende ronde. De Nijmegenaren, die afgelopen zondag Ajax nog op 1-1 wisten te houden, wonnen met 0-4 van de ploeg van trainer Alex Pastoor. Oussama Tannane, Elayis Tavsan, Pedro Marques en Anthony Musaba zorgden voor de treffers. De eerste van Tannane was van grote schoonheid. 

SC Heerenveen - FC Volendam
Ook Heerenveen bekert door. De Friezen wonnen het Eredivisie-onderonsje zonder al te veel moeite. FC Volendam werd met 2-0 verslagen in het Abe Lenstra Stadion. Pelle van Amersfoort en Sydney van Hooijdonk maakte de doelpunten. De Friezen waren negentig minuten lang de betere ploeg en hadden weinig te duchten van de bezoekers.

VVV Venlo - FC Emmen
De meest spectaculaire wedstrijd van de avond werd gespeeld in Limburg. Emmen kwam na 34 minuten via respectievelijk Jari Vlak en Mark Diemers spelen al op een 0-2 voorsprong, maar incasseerde tussen de 58e en de 75e minuut twee tegentreffers. Daan Huisman en Nick Venema maakte de treffers voor VVV. Even leek het duel af te stevenen op een verlenging, tot het aanbreken van de 94e minuut. Feyenoord-target Miguel Araujou tikte een voorzet binnen, waarna de ploeg van trainer Dick Lukkien opgelucht adem kon halen.