Problemen stapelen zich op in Leeuwarden: Cambuur uitgeschakeld door amateurs

11-01-2023 22:00
146

SC Cambuur is uitgeschakeld door de amateurs van De Treffers. Het ging in Groesbeek kopje onder door een doelpunt van Willem den Dekker.

Cambuur werd in Groesbeek al snel achterover gedrukt door De Treffers, dat kansen op een openingsdoelpunt kreeg. Rick Wouters kopte in de handen van doelman João Virgínia van Cambuur, dat daarna de grootste kans van de wedstrijd kreeg via Michael Breij. Het openingsdoelpunt viel niet veel later. Uit de draai maakte Den Dekker op prachtige wijze de 1-0 voor De Treffers.

De amateurs bleken hun kruit verschoten te hebben, want na de goal was het Cambuur dat de klok sloeg en de druk opvoerde. De Treffers kwam de eerste helft zonder kleerscheuren door, maar het offensief van Cambuur beloofde weinig goeds voor de tweede helft.

De Treffers mocht Niels Kornelis danken dat Cambuur er niet in slaagde om gelijk te komen. De 32-jarige keeper blonk uit en pakte meerdere ballen, terwijl zijn ploeggenoten amper nog van de middellijn afkwamen. Het slotoffensief van Cambuur kreeg steeds meer vorm, maar leverde geen gelijkmaker meer op.

En dus verliest Ultee ook zijn tweede wedstrijd als trainer van Cambuur en zit het bekeravontuur er alweer op voor de club uit Leeuwarden.