Wereldkampioen Messi keert terug bij winnend PSG en scoort tegen Angers

11-01-2023 23:00
8

Paris Saint-Germain heeft woensdagavond op vrij zakelijke wijze afgerekend met SCO Angers. Argentijns wereldkampioen Lionel Messi luisterde zijn terugkeer bij met een doelpunt. Hij tekende voor de 2-0 eindstand.

Ligue 1-koploper PSG is wisselvallig uit de WK-onderbreking gekomen. Aan de hand van Kylian Mbappé werd Strasbourg nog verslagen, maar op 1 januari was naaste achtervolger RC Lens met 3-1 te sterk. Woensdag had het in eigen huis geen kind aan Angers.

De twintigjarige Hugo Ekitiké kreeg bij afwezigheid van Mbappé het vertrouwen van trainer Christophe Galtier in de punt van de aanval. Dat betaalde hij al na vijf minuten spelen uit. Na een goede voorzet van Nordi Mukiele maakte hij een knap doelpunt.

De tweede helft stond vooral in het teken van Messi, die na de memorable WK-finale op 18 december even de tijd nam om de overwinning te vieren. De Argentijn maakte tegen Angers zijn eerste minuten van 2023 en zorgde twintig minuten voor tijd voor de beslissende 2-0. Hij was het eindstation na een prachtige aanval. PSG nestelt zich door de zege steviger aan kop. De Parijzenaars hebben nu zes punten meer dan Lens, dat gelijkspeelde tegen Strasbourg (2-2).