Cambuur krijgt goed nieuws van KNVB: opmerkelijke rol scheidsrechter Kooij

Cambuur krijgt goed nieuws van KNVB: opmerkelijke rol scheidsrechter Kooij

12 januari - 15:25
80

De rode kaart die SC Cambuur-doelman João Virgínia in de slotfase tegen De Treffers kreeg, is door de KNVB geseponeerd. Zodoende kan de sluitpost dit weekend tegen FC Emmen gewoon in actie komen.

In de blessuretijd van de KNVB Bekerwedstrijd ging Virgínia bij een 1-0 achterstand mee naar voren. Na een scrimmage in het vijandelijke strafschopgebied gaf scheidsrechter Joey Kooij een rode kaart aan Virgínia. De tuchtcommissie van de KNVB heeft geoordeeld dat de rode prent onterecht gegeven is. Door de seponering blijft Cambuur een probleem bespaard. Robbin Ruiter, tweede keeper bij Cambuur, is een twijfelgeval voor het duel met Emmen.

Opvallend aan de rode kaart is de rol van arbiter Kooij. Van de laatste vier directe rode kaarten die de leidsman in de Eredivisie of KNVB Beker uitdeelde, werden er later drie geseponeerd. Deyovaisio Zeefuik (FC Groningen) en Roel Janssen (Fortuna Sittard) zagen in een recent verleden ook een rode prent teruggedraaid worden.

Cambuur verloor woensdagavond met 1-0 bij De Treffers. Verdediger Doke Schmidt maakte de wedstrijd af als keeper, omdat Cambuur na de rode kaart geen wissels meer over had.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie