Slot op zijn hoede: 'Ze hoeven niet met vuurwerk aan te komen'

Slot op zijn hoede: 'Ze hoeven niet met vuurwerk aan te komen'

12-01-2023 15:49
56

Arne Slot beseft dat de bekerwedstrijd tegen PEC Zwolle een zware kluif wordt. De Feyenoord-trainer, die in meerdere termijnen voor de Overijsselse club speelde, zegt met een knipoog graag met rust te worden gelaten.

Feyenoord en PEC staan donderdagavond in het kader van de KNVB Beker tegenover elkaar. "Ze winnen bijna alles in de Keuken Kampioen Divisie en ze wonnen onlangs nog een oefenwedstrijd van Vitesse", wordt Slot op het persmoment in aanloop naar het duel geciteerd door de NOS. "Feitelijk is Zwolle een Eerste Divisie-club, maar ze schurken tegen de Eredivisie aan, als je naar de stand op de ranglijst kijkt."

Slot komt uit de jeugd van Zwolle en speelde tussen 1995 en 2002 en tussen 2009 en 2013 in de hoofdmacht. Toch vindt de oefenmeester het weerzien met zijn voormalig werkgever 'niet heel bijzonder'. Slot woont nog wel altijd in Zwolle. "Maar nu ben ik er niet, dus ze kunnen mij nu met rust laten", lacht de trainer. "Ze hoeven niet met vuurwerk aan te komen of iets dergelijks."