Barcelona en Atlético bezegelen transfer: Memphis verkast naar Madrid

Barcelona en Atlético bezegelen transfer: Memphis verkast naar Madrid

20-01-2023 14:02 Laatste update: 15:28
31

Memphis Depay mag zich officieel speler van Atlético Madrid noemen. FC Barcelona en Los Colchoneros hebben overeenstemming bereikt over de transfer van de 28-jarige aanvaller, die voor tweeënhalf jaar tekent.

Bij Barcelona was Memphis op een zijspoor geraakt en door het vertrek van João Félix naar Chelsea en de overgang van Matheus Cunha naar Wolverhampton Wanderers wilde Atlético de voorhoede versterken. Meerdere kandidaten stonden op de lijst, maar de keuze is op Memphis gevallen.

Memphis maakte in juli 2021 transfervrij de overstap van Olympique Lyon naar Barcelona. Hoewel hij in zijn eerste seizoen clubtopscorer werd in La Liga, is het - mede door blessureleed - nooit echt een gelukkig huwelijk geweest. In totaal speelde de Oranje-international 42 officiële wedstrijden voor de Catalanen. Daarin scoorde hij veertien keer en was hij tweemaal aangever.

Memphis is na Jerrel Hasselbaink, Kiki Musampa en John Heitinga de vierde Nederlander in dienst van Atlético. Elf spelers met een Barça-verleden gingen hem voor.

Dat Memphis de overstap zou maken, was al geen verrassing meer. De aanvaller trainde donderdag al mee bij zijn nieuwe club. Barcelona ontvangt vier miljoen euro, inclusief één miljoen aan bonussen. Om de transfer doorgang te laten vinden zou de Oranje-international hebben afgezien van een doorverkooppercentage ter waarde van 450 duizend euro.