Atlético Madrid is boos op Courtois en dreigt ereplaat bij stadion te verwijderen

Atlético Madrid is boos op Courtois en dreigt ereplaat bij stadion te verwijderen

12-01-2023 18:02
18

Thibaut Courtois moet zijn excuses maken aan Atlético Madrid als hij zijn ereplaat bij het stadion wil behouden. De Belg maakte zich al weinig geliefd door naar Real Madrid te gaan, maar ook uitspraken na de Champions League-winst van de Koninklijke zijn verkeerd gevallen.

Courtois keepte van 2011 tot 2014 voor Atlético, waarmee hij de landstitel, de Copa Del Rey én de Europa League won. Verder speelde hij ook nog een Champions League-finale met Los Rojiblancos. Het leverde hem een gedenksteen buiten het Estadio Wanda Metropolitano op.

Sinds de Rode Duivel - na een verblijf bij Chelsea - voor Real Madrid speelt, is die gedenksteen al regelmatig het doelwit van vandalisme. Een comité van Atlético die gaat over de eregalerij valt echter vooral over een andere actie van Courtois. Toen de keeper eerder dit seizoen tijdens de Madrileense derby de nodige verwensingen naar zijn hoofd kreeg, liet hij een tatoeage zien die verwijst naar de met Real gewonnen Champions League-finale van vorig jaar. "Deze keer sta ik aan de goede kant van de geschiedenis", zei hij eerder ook al.

Dat ligt gevoelig bij Atlético, dat in 2014 de eindstrijd verloor van de stadgenoot. Voor het comité is daarom de maat vol. 'Alle spelers en oud-spelers die een vermelding krijgen op onze Paseo, moeten een respectvolle houding aannemen, zowel tegenover de club als de fans.' Dat is Courtois ook per brief gemeld. 'We bieden hem de mogelijkheid om dit recht te zetten en zijn verontschuldigingen aan te bieden.'