App-verkeer voormalige Barça-top op straat: Messi 'hormonale dwerg' genoemd

App-verkeer voormalige Barça-top op straat: Messi 'hormonale dwerg' genoemd

12-01-2023 18:32
92

Het vorige bestuur van FC Barcelona onder leiding van voorzitter Josep Maria Bartomeu is opnieuw in opspraak geraakt in Spanje. El Periodico komt donderdag met nieuwe, explosieve onthullingen. Zo werd Lionel Messi uitgemaakt voor 'rioolrat' en 'hormonale dwerg'.

El Periodico heeft inzage in app-verkeer tussen de Barça-top, bestaande uit Bartomeu, Román Gómez Ponti (hoofd van de juridische afdeling), Òscar Grau (algemeen directeur), Pancho Schroder (financieel directeur), Javier Sobrino (directeur strategie en innovatie) en Jordi Moix, Oriol Tomàs en David Bellver (overige directeurs). Zij hadden eind januari 2021 contact, kort nadat El Mundo details uit het contract van Messi naar buiten had gebracht.

Vooral Gómez Ponti maakt gehakt van de Argentijnse ster. 'Barto, echt je kunt niet zo'n goed mens zijn als je met zo'n rioolrat te maken hebt', schreef de jurist. 'De club heeft hem alles gegeven, terwijl hij een dictator wil zijn over transfers, contractverlengingen, sponsors, et cetera.' Zo zou Messi hebben aangedrongen op contractverlengingen van doelman José Manuel Pinto, Jordi Alba en Luis Suárez.

'Wij als werknemers van Barcelona lijden onder de chantage en onbeschoftheid van deze hormonale dwerg, die zijn leven aan Barça te danken heeft… Ah! En als het slecht gaat, ontvang jij (Bartomeu, red.) het mythische WhatsApp-bericht: President, verlaag ieders salaris, maar blijf af van het mijne en dat van Luis Suárez', vervolgde Gómez Ponti zijn relaas. 

Bartomeu leek zich in de kritiek te kunnen vinden. 'Ik ben het op veel vlakken ermee eens, maar Barça staat voorop. Dit soort artikelen schaadt het imago van de club', stuurde de preses. In het gesprek wordt gespeculeerd of huidig voorzitter Joan Laporta het salaris van Messi heeft gelekt. Bartomeu twijfelde daaraan, maar constateerde wel dat Messi richting de uitgang werd geduwd en dat daarmee '120 miljoen euro werd bespaard'.

Bartomeu verdedigde verder het riante salaris van de Argentijn. 'Dit contract was zonder coronapandemie volkomen acceptabel.' Hij slokte 'vijftien procent' van  het salarisbudget op, maar dat was 'terecht vanwege alles wat hij voor de club betekent'.

Gerard Piqué
Ook Gerard Piqué kreeg de wind van voren van de uitgesproken Gómez Ponti. De verdediger wordt 'hoerenzoon' genoemd, omdat hij in de media aandrong op veranderingen binnen de club.