Blatter: Premier League beter bij 6+5-regel

Blatter: "Premier League beter bij 6+5-regel"

Gepubliceerd: zaterdag 16 februari 2008 om 16:13za 16-02-2008 om 16:13

"In Engeland heb je nu maar vier teams, misschien vijf, die meedoen om de titel en kwalificatie voor Europese toernooien", zegt Blatter tegenover The Daily Mirror. "De overage clubs spelen slechts om niet te degraderen. Ze zijn slechts sparring partners. Dat is niet voldoende."

"De situatie in Frankrijk, Spanje en Duitsland is hetzelfde. Een jonge speler die naar een grote club gaat heeft niet meer het vooruitzicht om voor het eerste elftal te spelen, omdat de manager liever spelers koopt op de vrije markt."

De preses vervolgt: "Je moet beseffen dat de oorsprong van het spel lokaal is, het team kwam uit een lokaal gebied. Daarna werd het regionaal. Maar nu moeten we er voor zorgen dat het nationaal blijft, zodat clubs geen internationaal gezelschap worden. We moeten de nationale identiteit behouden."

Dat zou volgens Blatter veel voordelen hebben. "De bevolking van het gebied waar de club speelt kan zich zo identificeren met de club. Dan zullen mensen ook hun nationale team meer waarderen."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws