ESPN prijst 'Arne Slot-voetballer' van Feyenoord: 'Dat maakt hem anders'

ESPN prijst 'Arne Slot-voetballer' van Feyenoord: 'Dat maakt hem anders'

12-01-2023 23:16
53

Mats Wieffer heeft punten gescoord bij zijn basisdebuut voor Feyenoord. De 23-jarige middenvelder scoorde en gaf een assist in het gewonnen bekerduel met PEC Zwolle (3-1) en kan rekenen op complimenten bij ESPN.

Wieffer was een 'positief puntje', aldus Pierre van Hooijdonk. "Hij valt helemaal niet uit de toon bij dit Feyenoord." Arnold Bruggink is onder de indruk van Wieffer. "Het is een échte Arne Slot-voetballer", vindt de analist. "Hij ziet het spel zoals Slot dat ook deed als speler. Het is niet zo gek dat je als trainer dan ook van zulke spelers houdt."

Bruggink prijst de 'spelintelligentie' van de middenvelder. "Dat maakt hem anders dan anderen. Hij kan het spel versnellen op de juiste momenten. Als hij helemaal fit wordt, zou het mij niet verbazen dat Wieffer de vaste man wordt op de plek."

Wieffer, in de zomer overgekomen van Excelsior, speelde tegen PEC Zwolle als controleur. Quinten Timber is geblesseerd en Feyenoord is nog op zoek naar een opvolger van Fredrik Aursnes. Dat moest Ramiz Zerrouki worden, maar FC Twente liet hem niet gaan. Sivert Mannsverk (Molde FK) en oude bekende Tonny Vilhena worden genoemd als alternatieven.