Blind maakt debuut voor Bayern in spectaculaire oefenwedstrijd tegen Salzburg

Blind maakt debuut voor Bayern in spectaculaire oefenwedstrijd tegen Salzburg

13-01-2023 20:29 Laatste update: 20:31
71

Daley Blind heeft zijn officieuze debuut gemaakt voor Bayern München. De Nederlander, die deze winter de overstap maakte, viel in tijdens het spectaculaire oefenduel met RB Salzburg: 4-4.

Blind begon als wisselspeler aan het duel. Trainer Julian Nagelsmann had wel een basisplaats over voor Ryan Gravenberch. Na een kleine tien minuten spelen opende Leroy Sané de score. Sékou Koïta maakte snel daarna de gelijkmaker. 

In de tweede helft verscheen Salzburg met een geheel nieuwe ploeg aan de aftrap. Dat pakte goed uit, want de Oostenrijkers liepen uit naar 1-3. Bayern kwam uiteindelijk langszij dankzij treffers van Arijon Ibrahimovic en Kingsley Coman. Blind kwam bij de 3-3 stand in het veld, en deed ongeveer een kwartier mee. Daarin maakte respectievelijk Mathys Tel (Bayern) en Noah Okafor de 4-3 en 4-4. 

Nagelsmann was tevreden met het debuut van de veelzijdige Oranje-international, zo liet hij na afloop weten aan diverse media. "Hij deed het uitstekend. Je kan zien dat het een ervaren speler is."