Algemeen directeur De Waard na zeventien jaar weg: Ik wil het niet meer

Algemeen directeur De Waard na zeventien jaar weg: "Ik wil het niet meer"

14 januari - 07:24
10

Pieter de Waard doet na zeventien jaar een stap terug. De algemeen directeur van Telstar maakt bekend na dit seizoen te stoppen en door te gaan als supporter.

De Waard (63) is ook bestuursvoorzitter en momenteel de langstzittende in het betaalde voetbal. Na dit seizoen gaat hij 'iets anders doen'. De flamboyante en markante De Waard was zeventien jaar lang een opvallende verschijning, mede omdat hij Telstar met zijn positivisme wist te verkopen in de media. De club zette zich in voor goede doelen en zette ook sportief belangrijke stappen.

"2023 is begonnen en het belooft bijzonder te worden. Voor mij persoonlijk wordt het zeker bijzonder. 21 juni a.s. word ik eindelijk 63 en wordt het mijns inziens tijd voor wat anders. Zeven weken geleden heb ik per 1 juli a.s. mijn ontslag ingediend", vertelt De Waard via de Telstar-kanalen.

"Wat is er gebeurd? Dat doe je niet zomaar zullen enkelen denken. Er zal wel wat aan de hand zijn denken anderen! En dat is zo. Ik ben het namelijk zat. Ik ben het zat om te twijfelen of mijn toegevoegde waarde kan voortduren. Twijfelen aan mijn houdbaarheidsdatum. Twijfel of ik de aangewezen persoon ben om de club nóg verder te brengen. Maar wat het zwaarst weegt is dat ik mijzelf wil bevrijden van de enorme verantwoordelijkheid die ik, dag in dag uit, voel als het om het welzijn van onze club gaat. Achttien seizoenen zorg voelen, en daardoor te vaak op de rand functioneren, ik wil het niet meer."

De Waard overwoog nog om in een andere functie aan te blijven, maar wilde dat toch niet. "Weet dat ik niet over één nacht ijs ben gegaan. De afgelopen vier jaar ben ik zelf intensief met hashtag dewaardout bezig geweest. Al voor de pandemie schoten die gedachten wortel en had ik daarover intern al informele gesprekken. Direct na de pandemie kwam de herinnering aan Piexit weer tot leven en heb ik met Jan Kees de eerdergenoemde gesprekken gevoerd. Even daarvoor had ik al een loopbaanbegeleider in de arm genomen en daarenboven is mijn vrouw Jiska mijn grootste toeverlaat. Zij kent mij door en door en helpt mij vaak knopen doorhakken. Zo ben ik tot mijn weloverwogen besluit gekomen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie