Huntelaar over 'lelijk' vertrek van Blind: 'Dat was toen een klap in zijn gezicht'

Huntelaar over 'lelijk' vertrek van Blind: 'Dat was toen een klap in zijn gezicht'

14-01-2023 10:36 Laatste update: 10:39
103

Het vertrek van Daley Blind bij Ajax heeft niet alleen te maken met de verstoorde verstandhouding die de verdediger had met Alfred Schreuder. Volgen Klaas-Jan Huntelaar, die deel uitmaakt van het technisch hart van de club, liep Blind al veel langer met een naar gevoel rond.

In een uitgebreid interview met Het Parool blikt Huntelaar terug op het vertrek van Blind, die al voor de komst van Schreuder baalde van zijn situatie. "Hij gaf aan dat hij sinds vorig seizoen met een apart gevoel rondliep. Hij was uitgefloten door zijn eigen fans, er werd geroepen om Nicolás Tagliafico. Dat was toen een klap in zijn gezicht. Ik begrijp zelf wel dat dat pijn heeft gedaan."

Wedden

Meer odds

Het vertrek van Blind, die na 333 officiële Ajax-duels koos voor Bayern München, wordt vooral Schreuder aangerekend. In de periode voor de winterstop koos de oefenmeester er voor om hem niet tot nauwelijks meer te gebruiken. "Het feit dat de trainer een andere keuze heeft gemaakt, was voor hem kennelijk de druppel. Zo is het gegaan."

Huntelaar vindt het jammer dat het zo gelopen is, en had gehoopt op een meer passend afscheid. "Het liefst wil je dat een speler die zó aan Ajax verbonden en verknocht is, op de schouders de ArenA wordt uitgedragen. Maar als dat er niet in zit, moet je als club de beslissing nemen. Het is helaas een lelijk vertrek, voor Daley, voor Ajax."