Willems haalt uit naar directeur PEC Zwolle: Dan ben je toch een zielig figuur?

Willems haalt uit naar directeur PEC Zwolle: "Dan ben je toch een zielig figuur?"

14-01-2023 14:10
52

Mike Willems, de nieuwe technisch manager van FC Emmen, heeft in een interview met de Stentor hard uitgehaald naar PEC Zwolle-directeur Marcel Boudesteyn. Zij werkten met elkaar samen in Zwolle, maar gingen niet vredig uit elkaar. Dat is Willems nog niet vergeten.

Willems vertrok door de achterdeur bij PEC, nadat het zelfs tot een arbitragezaak kwam omdat beide partijen er niet uitkwamen over de ontslagvergoeding. Duidelijk is dat Willems en Boudesteyn, die destijds algemeen directeur was en nu technisch directeur is, het niet met elkaar kunnen vinden.

De Stentor vraagt Willems hoe hij de samenwerking met Boudesteyn omschrijft. "Verschrikkelijk. En niet alleen omdat we als persoon en karakter loodrecht tegenover elkaar staan. Het gaat ook om normen en waarden, hoe je met elkaar omgaat. Wanneer je niet met elkaar kan samenwerken of vindt dat de ander zijn werk niet goed doet, ga je met elkaar zitten en los je het op. Of je spreekt het uit. Ik heb hem er een paar keer naar gevraagd, omdat ik in de wandelgangen vreemde geluiden over mij hoorde. Wanneer ik hem er op de man af naar vroeg, was ik een topgozer. Goed bezig, maar druk. Zo'n laf antwoord steeds."

Willems beschrijft dat assistent-trainer Johan Plat werd gepresenteerd, terwijl hij daar niets vanaf wist en er trainers en medewerkers 'aangesteld werden zonder dat ik het wist'. "Of ze kregen ineens een nieuw contract. Terwijl wij toen al moesten bezuinigen."

Uiteindelijk ontstond er een onwerkbare situatie, waarna Willems van een bestuursvoorzitter de vraag kreeg of hij zijn werk over wilde dragen aan Boudesteyn. "Natuurlijk droeg ik mijn werk over, ik ben een professional. Maar wat denk je? Zelfs toen ik de volgende dag één op één met Marcel zat, zei hij dat hij niet wist of hij mijn functie wilde. Man, toen was-ie allang bezig met zijn nieuwe werk! Mijn werk. Dan ben je toch een zielig figuur?"

Willems werd links en rechts geadviseerd om uit de voetballerij te stappen. "En ja, de voetbalwereld ís een harde wereld. Maar ook een mooie. Daarom moet je niet lang in dat negatieve blijven hangen. Dat zie je nu wel weer. Ik heb een mooie baan bij FC Emmen en PEC staat bovenaan. Mensen zoals Boudesteyn moet je dan maar op de koop toenemen."