Guardiola opvallend rustig na verlies in stadsderby: 'Maar het moet wel beter'

Guardiola opvallend rustig na verlies in stadsderby: 'Maar het moet wel beter'

14-01-2023 17:22
10

Pep Guardiola was niet eens zo ontevreden met het spel van Manchester City in de verloren stadsderby. Zijn ploeg legde het af tegen de andere club uit Manchester, maar de Spaanse oefenmeester zag verbeteringen.

In het verloren bekerduel met Southampton was het spel nog erg slecht, maar tegen Manchester United leek het al weer een beetje op de glorietijden van de club. "We hebben vandaag een mooie wedstrijd gespeeld. Helaas konden we niet winnen, maar dit is wel wat we moeten blijven doen."

Over de gelijkmaker van Manchester United had Guardiola ook nog wel wat te vertellen. "Je moet de precieze regels maar aan de scheidsrechter vragen, alleen Marcus Rashford stond zeker buitenspel. In de eerste helft steekt hij telkens die vlag de lucht in, maar nu doet hij het niet en dat accepteren we. Wij weten ook gewoon dat Manchester City beter moet als ze de Premier League willen winnen."

Toch heeft Guardiola ontzag voor de prestatie van Ten Hag. "Ze hebben het goed gedaan. Ik heb respect voor die club, ook al weet ik dat de fans dat natuurlijk niet allemaal hebben omdat we buren zijn."