Klopp hard: 'Een dieptepunt, de slechtste wedstrijd onder mijn leiding'

Klopp hard: 'Een dieptepunt, de slechtste wedstrijd onder mijn leiding'

14-01-2023 18:56
36

Liverpool-manager Jürgen Klopp maakt gehakt van het optreden van zijn ploeg tegen Brighton & Hove Albion. Cody Gakpo zag zijn Premier League-debuut in het water vallen door een kansloze 3-0 nederlaag van The Reds.

"Ik ben enorm gefrustreerd", wordt Klopp geciteerd door de BBC. "Felicitaties aan Brighton. Zij speelden een geweldige wedstrijd tegen een slechte tegenstander. Wij waren echt niet goed vandaag. Ik kan mij geen goede fase in de wedstrijd herinneren."

"We probeerden de jongens nog te helpen met een andere formatie, maar dat pakte niet goed uit", vervolgt de Duitser. "Dat is mijn verantwoordelijkheid, dat weet ik. Ik probeerde het in de tweede helft recht te zetten, maar we stonden helemaal op het verkeerde been. Het zag er bij vlagen veel te makkelijk uit voor Brighton. Onze organisatie was helemaal zoek. Dit is echt een dieptepunt. Ik kan mij geen slechtere wedstrijd heugen."

Klopp reageert cynisch op de vraag hoe het nu verder moet. "Verbeteren zal niet zo moeilijk zijn. Van deze wedstrijd kunnen we helemaal niets oppikken, behalve dingen die niet werkten. Ik had dit vooraf niet aan zien komen."

Klopp erkent dat hij zich zorgen maakt over Liverpool, dat ook nog eens de nodige afwezigen kent. "Ik maak me zorgen, ja. Dat kan niet anders als je dit gezien hebt. Ik maak me zelfs grote zorgen. Ik kan hier moeilijk gaan staan en zeggen dat het niet is gebeurd."

Bekijk hieronder de samenvatting van het duel: