FC Volendam wint door fraaie goals van RKC en klimt in Eredivisie

14-01-2023 20:41
11

FC Volendam heeft een opmars ingezet in de Eredivisie. De ploeg van coach Wim Jonk won zaterdag met 2-1 van RKC Waalwijk.

Volendam kwam een week geleden ijzersterk uit de winterstop door SC Cambuur met liefst 3-0 te verslaan. Ook tegen RKC Waalwijk waren de beste kansen aanvankelijk voor de Noord-Hollanders. Robert Mühren raakte met een diagonaal schot de buitenkant van de paal en Gaetano Oristanio zag zijn inzet op de lat belandden. Het stond daardoor nog 0-0 halverwege.

In de tweede helft liet ook RKC van zich horen. De Waalwijkers kregen enkele kansen en Thierry Lutonda wist voor een vrijwel leeg doel zelfs over te schieten. Na 63 minuten had Mats Seuntjens meer geluk. Hij kreeg de bal plots voor de voeten en schoot onberispelijk raak. Het was zijn eerste doelpunt voor RKC, dat hem oppikte na zijn transfervrije vertrek bij Fortuna Sittard.

Heel lang kon Seuntjens echter niet genieten van zijn doelpunt. Na een geweldige vrije trap van Carel Eiting kopte Xavier Mbuyamba raak in de verre hoek: 1-1. Het team van Jonk drukte vervolgens door. Negen minuten voor tijd was het voorbereidende werk heel fraai van Oristanio. De Italiaanse buitenspeler gaf de bal op een presenteerblaadje aan Florent Sanchez da Silva: 2-1.

Volendam boekte zodoende voor het eerst sinds 1997 twee zeges op rij in de Eredivisie. De Volendammers passeren bovendien FC Emmen en staan zestiende met twaalf punten. RKC staat nog elfde met achttien punten.