Captain Henderson: 'Eerlijk gezegd heb ik medelijden met Gakpo, moeilijk voor hem'

Captain Henderson: 'Eerlijk gezegd heb ik medelijden met Gakpo, moeilijk voor hem'

14-01-2023 22:36
45

Jordan Henderson voelt mee met Cody Gakpo. De middenvelder heeft 'medelijden' met de Oranje-international na de pijnlijke nederlaag van Liverpool bij Brighton & Hove Albion.

Liverpool maakte zondag geen enkele kans op bezoek bij Brighton. Met Gakpo in de basis verloren The Reds met 3-0. "Hij heeft het erg goed gedaan", vertelt Henderson bij Viaplay over Gakpo. "Om eerlijk te zijn heb ik een beetje medelijden met hem. Hij komt in een team terecht waar het vertrouwen laag ligt."

"Het is dus erg moeilijk voor hem, maar hij heeft zich goed aangepast", gaat Henderson verder. "Cody heeft het erg goed gedaan in de wedstrijden die hij heeft gespeeld. Hij is waarschijnlijk het enige positieve dat we mee kunnen nemen uit deze wedstrijd. Hopelijk kan hij ons de energie geven die we missen en nodig hebben."

Henderson laat daarna ook blijken dat de nederlaag veel pijn doet. "Het is erg moeilijk om dit te beschrijven, eerlijk gezegd. Dit is een erg moeilijke en teleurstellende dag voor ons als team. Brighton was beter dan wij in alle aspecten van het voetbal. Dit was een erg lastige dag voor ons, we moeten ons per direct verbeteren."