Taylor ziet Ajax benadeeld worden: 'Zou niet vallen als ik niet word geraakt'

Taylor ziet Ajax benadeeld worden: 'Zou niet vallen als ik niet word geraakt'

15-01-2023 07:20 Laatste update: 13:18
179

Kenneth Taylor vindt dat hij een strafschop had moeten krijgen in de tweede van het duel met Ajax tegen FC Twente. De middenvelder werd naar eigen zeggen door Twente-verdediger Mees Hilgers een directe scoringskans ontnomen.

Ajax en Twente speelde zaterdagavond in Amsterdam met 0-0 gelijk. De Amsterdammers speelde lange tijd met tien man. Taylor dacht halverwege de tweede helft recht te hebben op een strafschop, maar scheidsrechter Allard Lindhout dacht daar anders over. "Hij neemt mijn been voor mijn gevoel mee", aldus Taylor voor de camera's van ESPN. "Ik vind het een penalty, want ik voel het contact. Als ik de beelden zo zie, snap ik dat het lastig te zien is. Maar ik zou niet vallen als ik niet wordt geraakt, want heb ik gewoon een open schietkans."

Het penaltymoment was een van de weinige gevaarlijke momenten van Ajax, dat volgens Taylor erg slecht aan de wedstrijd begon. "We beginnen gewoon dramatisch eigenlijk. Twee kansen van hun op de paal, daar komen we gewoon heel goed weg. We speelden gewoon slecht, nerveus. Daarna krijg je een rode kaart en moet je strijd tonen. Dat hebben we wel gedaan."