Rulli doet opvallende onthulling over penalty's: 'Ik probeerde Noppert te zijn'

Rulli doet opvallende onthulling over penalty's: 'Ik probeerde Noppert te zijn'

15-01-2023 09:13 Laatste update: 09:21
41

Rulli, kersverse aanwinst van Ajax, heeft na afloop van zijn eerste duel in de Johan Cruijff Arena ook de tijd genomen om terug te blikken op de twee penaltyreeksen met Argentinië. Wat blijkt: Rulli probeerde Andries Noppert te simuleren.

Ter voorbereiding op eventuele penaltyreeksen tijdens het WK werd veel geanalyseerd binnen het Argentijnse kamp. "We hebben heel veel gewerkt aan de penalty's. We hebben veel video's van tegenstanders bekeken en trainden op de manier zoals zij trapten. En dat hebben we ook gedaan met de manier waarop de keepers hun reddingen deden", begint de Ajax-keeper, geciteerd door De Telegraaf.

Rulli kreeg toen een bijzondere taak. Hij moest Noppert simuleren. "Franco Armani en ik moesten proberen de keepers van de andere landen te kopiëren. Ik probeerde Noppert te zijn, maar er was wel twaalf centimeter verschil", grapt hij. Uiteindelijk keepte Rulli geen minuut op het WK, want de keuze in het doel viel op Emiliano Martínez. Of Rulli de eerste man achter Martínez was, laat hij in het midden. "Ik weet het wel, maar ik kan het niet zeggen. Het belangrijkste is dat we de wereldbeker gewonnen hebben."

Zaterdag keepte hij zijn eerste Eredivisiewedstrijd. "Ik maakte wat fouten, maar ik ben blij dat we de nul hebben gehouden. Ik moet hard werken en mijn ploeggenoten beter leren kennen. Alles is nog nieuw voor mij. Het was mijn eerste week hier. Ik ben blij dat ik deel uitmaak van deze gigantische club", besluit hij.