Wieffer bezig aan opmars bij Feyenoord: 'Kreeg vaak een tik, keek te weinig'

Wieffer bezig aan opmars bij Feyenoord: 'Kreeg vaak een tik, keek te weinig'

15-01-2023 09:38 Laatste update: 09:39
43

Mats Wieffer is bezig aan een opmars en verscheen afgelopen week voor het eerst aan de aftrap voor Feyenoord. Het verdienen van een basisplaats ging niet zonder slag of stoot, vertelt hij tegenover het Algemeen Dagblad.

Wieffer kwam afgelopen zomer over van Excelsior, maar had het in het begin zwaar. "Elf tegen elf ging eigenlijk meteen wel goed. Maar bij de kleine positiespelletjes kreeg ik vaak een tik, omdat ik gewoon te weinig om me heen kijk. Daar moest mijn tempo echt omhoog", blikt hij terug. En hij ziet progressie. "Ik word nu veel minder van de bal gelopen dan maanden geleden", zegt hij tegen de krant.

De verandering van omgeving was gigantisch, stelt hij. "Het geluid in het stadion vooral. Bij Excelsior hoorde je om je heen wat er gebeurde, er waren niet zoveel supporters. Bij deze club is dat natuurlijk compleet anders."

Concurrent minder
De transfer van Ramiz Zerrouki ketste af, waardoor Wieffer in eerste instantie de kans krijgt om zich te onderscheiden. "We kennen elkaar goed, hebben vier jaar met elkaar gespeeld. Als hij was gekomen, had ik moeten zorgen dat ik beter zou zijn", besluit hij.