Club Brugge met Lang en Meijer in de basis niet langs Anderlecht

15-01-2023 15:27
5

Noa Lang en Bjorn Meijer stonden bij Club Brugge in de basis, maar zijn er niet in geslaagd om de drie punten in het Jan Breydel Stadion te houden. Tegen Anderlecht werd het 1-1.

Anderlecht speelde brutaal in de openingsminuten, maar na een kwartier was het Club Brugge dat het initiatief overnam. Lang oogde bijzonder gretig en dacht zijn ploeg ook op een 1-0 voorsprong te zetten in de 36ste minuut. Hij kon intikken na een pass van Roman Jaremtsjoek. De VAR stak daar echter een stokje voor en dus bleef het 0-0, wat ook de ruststand was.

In de tweede helft ging Club Brugge verder waar het mee bezig was: het zoeken van een doelpunt. In de 69ste minuut viel de treffer dan ook via Casper Nielsen. De voorsprong werd niet goed verdedigd. Tien minuten later was het namelijk Brandon Mechele die de bal ongelukkig in eigen doel werkte. Club ging daarna op jacht naar de winnende, maar die viel niet.

Het werd dus gelijk. Lang speelde 90 minuten en werd vlak voor het einde van de wedstrijd nog vervangen door Mats Rits. Meijer werd laat nog vervangen door Dedryck Boyata.