Go Ahead Eagles breidt ongeslagen reeks op het nippertje uit tegen Utrecht

15-01-2023 16:30 Laatste update: 16:32
33

Go Ahead Eagles heeft de reeks van ongeslagen wedstrijden ternauwernood weten veilig te stellen tegen FC Utrecht. In de Adelaarshorst werd er in de 90ste minuut gelijkgemaakt. Het duel kende een knotsgek begin van de wedstrijd.

Bij Utrecht verscheen Amin Younes aan de aftrap na een lange tijd. Bij Go Ahead Eagles is Bobby Adekanye de man in vorm. Hij scoorde drie keer en gaf drie assists in zijn laatste vijf Eredivisie-duels. De wedstrijd begon bijzonder. In de derde minuut kwam FC Utrecht op voorsprong na een klungelig eigen doelpunt van Willum Willumsson. De Ijslander kopte feilloos in eigen doel na een vrije trap van Younes. Willumsson en keeper Jeffrey de Lange keken elkaar stomverbaasd aan: 0-1.

De gelijkmaker liet niet lang op zich wachten. Het was Adekanye die zijn goede vorm voortzette met een prachtig doelpunt van afstand waarmee hij Vasilis Barkas verschalkte. Het stond al 1-1 na nog geen kwartier. Voor het kwartier viel er nóg een doelpunt. Opnieuw werd er door Utrecht gebruik gemaakt van de defensieve wanorde bij de thuisclub. Daardoor kon Van de Streek profiteren: 1-2.

In de achttiende minuut moest Jens Toornstra het veld geblesseerd verlaten. Luuk Brouwers verving hem. Daarna ging de storm liggen. In de 38ste leek het alsof Bas Dost gewisseld werd na het oplopen van een hoofdblessure waar hij een akelige bult aan overhield, maar besloten werd dat hij toch terug in het veld kwam. De ruststand was 1-2.

In de tweede helft kon het spektakel van de eerste helft niet meer nagebootst worden. Er gebeurde een stuk minder. Tot de 70ste minuut, toen Oliver Edvardsen een megakans kreeg om de score weer gelijk te trekken na een voorzet van Federico Mattiello. Barkas wist van dichtbij knap te redden en zo bleef Utrecht op voorsprong. Go Ahead ging in de slotfase van het duel nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker om de reeks van tien ongeslagen wedstrijden door te zetten.

En in de 92ste minuut kwam dat doelpunt er uiteindelijk via Sylla Sow, die van dichtbij binnen tikt na slordige uitverdediging van Sean Klaiber. Vlak na de gelijkmaker was Utrecht enorm dichtbij, maar De Lange wist knap te redden. Doelpunten vielen er niet meer. Go Ahead breidde de reeks van ongeslagen wedstrijden uit naar elf.