Schreuders PEC Zwolle walst over Heracles Almelo heen in topper

15-01-2023 16:51
54

PEC Zwolle is de nieuwe koploper van de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg van Dick Schreuder piekte bij Heracles Almelo en won met 0-3. Heracles had amper wat in te brengen.

PEC heeft dit seizoen vaker onnodig punten laten liggen, maar liet zich in de topper tegen Heracles van zijn beste kant zien. Het kwam al na acht minuten op voorsprong door Samir Lagsir, die doelman Michael Brouwer knap passeerde. PEC trapte het gaspedaal in en kwam voor rust ook nog op 0-2 door de gewilde Thomas van den Belt, waarna Lennart Thy voor een 0-3 ruststand zorgde.

Heracles probeerde er in de tweede helft nog iets van te maken en kreeg daar ook kansen voor, maar scoorde niet. Dat lukte PEC ook niet meer, maar na de 0-3 van Thy was de wedstrijd al een tijdje gespeeld. PEC en Heracles staan allebei op 44 punten, maar de Zwollenaren hebben een beter doelsaldo. Almere City staat derde met 35 punten.