Optimisme bij FC Groningen: Noorse middenvelder lijkt op weg naar Euroborg

Optimisme bij FC Groningen: Noorse middenvelder lijkt op weg naar Euroborg

15-01-2023 20:25 Laatste update: 20:52
103

Tim van Duijn

FC Groningen heeft goede hoop dat het zich kan versterken met de Noor Johan Hove. De middenvelder van Stromsgodset IF kon ook naar OH Leuven, maar heeft een voorkeur voor de Eredivisie.

Hove is een 22-jarige middenvelder die door meerdere clubs in de Eredivisie grondig gescout is. Groningen heeft hem op de korrel en legde onlangs een bod neer bij Strømsgodset IF. De transfersom, die rond de één miljoen euro zou liggen, is het probleem niet, er lagen voor Groningen vooral andere obstakels. Gezien de concurrentie van onder meer Leuven zat Groningen een tijdje in de wachtkamer. Maar de speler heeft volgens bronnen rond beide clubs en rond de speler aangegeven graag naar de Trots van het Noorden te willen verhuizen. 

Volgens Zweedse media is Groningen ook bezig met het binnenhalen van Aimar Sher. De in Irak geboren middenvelder uit Zweden (20) wordt door het Italiaanse Spezia voor anderhalf jaar verhuurd, zo is de verwachting. Sher schijnt zondag al in het stadion van Groningen te zijn geweest. De club is ook in de markt voor Hjalmar Ekdal van Djurgardens IF. Zijn waarde wordt geschat op drie miljoen euro en er zijn ook andere clubs in de race, dus zijn komst is allesbehalve een zekerheidje.

Duidelijk is dat er bij Groningen iets moet gebeuren om degradatie te voorkomen. De club zet in op versterkingen in januari en gooide onlangs al een hengeltje uit richting Thomas van den Belt van PEC Zwolle, maar hij is waarschijnlijk onhaalbaar.