LIVE-discussie: weer een Clásico voor Frenkie, wijzigingen bij Barça en Real

LIVE-discussie: weer een Clásico voor Frenkie, wijzigingen bij Barça en Real

15-01-2023 19:32
27

Real Madrid en FC Barcelona hebben hun opstellingen bekendgemaakt voor de Clásico die afgewerkt gaat worden in de Spaanse Supercopa. Bij De Koninklijke keert onder meer Luka Modrić terug in de basis, terwijl Frenkie de Jong gewoon aan de aftrap verschijnt bij Barça.

In de finale van de Supercopa nemen Real en Barcelona het tegen elkaar op. In de halve finale tegen Valencia gaf trainer Carlo Ancelotti een aantal andere spelers de kans bij de Madrilenen. Nu gaat Real Madrid echter in zijn sterkste opstelling spelen. Modrić verschijnt daardoor weer aan de aftrap, net als Daniel Carvajal en Ferland Mendy.

Aan de kant van Barcelona kiest trainer Xavi ook voor een aantal andere namen. Andreas Christensen, Alejandro Baldé en Sergio Busquets mogen nu in de basis starten. Dat gaat ten koste van Sergi Roberto, Jordi Alba en Raphinha. De Jong mag wederom gewoon starten, terwijl Memphis Depay op de bank zit. De Nederlandse spits is in afwachting van een transfer naar Atlético Madrid. 

Het beladen treffen tussen Real Madrid en Barcelona gaat om 20.00 uur van start. De winnaar van het duel mag dus een bokaal toevoegen aan zijn prijzenkast.

De opstellingen
Real Madrid:
Courtois; Carvajal, Militão, Rüdiger, Mendy; Modrić, Camavinga, Kroos; Valverde, Benzema, Vinícius Júnior.

FC Barcelona: Ter Stegen; Koundé, Araújo, Christensen, Baldé; Gavi, Busquets, De Jong; Dembélé, Lewandowski, Pedri.