Gullit is hard voor Frenkie de Jong: Hier heb ik niks aan, hier gebeurt niks

Gullit is hard voor Frenkie de Jong: "Hier heb ik niks aan, hier gebeurt niks"

15-01-2023 21:15
89

Ruud Gullit is kritisch op Frenkie de Jong in de rust van de Supercopa-finale. De voormalig Oranje-international vindt dat De Jong de bal te veel komt brengen. Volgens Gullit heeft Barcelona daar niets aan.

Na 45 minuten staat Barcelona met 0-2 voor tegen aartsrivaal Real Madrid in de finale van de Supercopa. Gullit zoomt in op het spel van De Jong. "Ik wil gewoon wat laten zien van Frenkie", zegt hij bij Ziggo Sport, waarna er beelden van de Barça-speler getoond worden. "Hij moet gewoon naar de buitenkant spelen, maar hij geeft een pass om hem weer terug te krijgen. Hier heb ik niks aan, hier gebeurt niks. Later doet hij dat weer. Je kan niets dan."

"Op die momenten moet hij de bal krijgen, spelen en dan het gat in lopen", gaat een duidelijke Gullit verder. "Je moet wat doen, maar je moet de bal niet komen brengen. Je ziet gewoon dat hij de bal terug wil hebben en dan gebeurt er niets. Daarna laat hij zien hoe goed hij wel kan zijn, bij de 0-2. Daar speelt hij hem in een keer door. Dat onderscheid moet hij maken."

De Jong leverde een knappe voorassist bij de tweede treffer van Barcelona. Toch blijft Gullit kritisch. "We hadden het er net over: jij denkt dat er vaak tegen hem gezegd wordt dat hij moet dribbelen", richt de oud-voetballer zich tot presentator Bas van Veenendaal. "Maar dit is niet goed dribbelen. Als hij de bal hier brengt, gebeurt er gewoon niks. Dit houdt het elftal op. Eén keer doet hij het wel en dat is een goal."