Barcelona geeft voetballes aan rivaal Real Madrid en pakt eerste prijs van seizoen

Barcelona geeft voetballes aan rivaal Real Madrid en pakt eerste prijs van seizoen

15-01-2023 21:52
82

FC Barcelona pakte geen enkele prijs vorig seizoen, maar de Catalanen zijn wel de winnaar van de Spaanse Supercopa. In de finale was een heerlijk voetballend Barça veel te sterk voor aartsrivaal Real Madrid. Het werd uiteindelijk 1-3 en daardoor heeft Xavi zijn eerste prijs als trainer van de club binnen.

Real Madrid kwalificeerde zich als kampioen voor de Supercopa, terwijl Barcelona mee mocht doen doordat het tweede werd. De twee grootmachten kwamen allebei door een gewonnen penaltyreeks in de finale terecht en begonnen met hun sterkste opstelling aan het duel. Barça was vanaf de eerste minuut echter heer en meester. De ploeg die op papier uit speelde nam het initiatief, terwijl Real juist achterover leunde.

Barcelona zag zijn werk al na 33 minuten beloond worden. Sergio Busquets veroverde de bal op de helft van Real na een zwakke opbouw. Via razendsnelle combinaties kwam de bal terecht bij Gavi, die verfijnd afrondde: 0-1. Door de openingstreffer werd Barça alleen maar beter. Vlak voor rust kwam het tot een redelijk vergelijkbare treffer. Nu was het Frenkie de Jong die de bal veroverde, terwijl Robert Lewandowski het eindstation werd van een vloeiende aanval. De Pool zette de 0-2 op het scorebord.

In de tweede helft moest Real Madrid dus flink aan de bak, maar het lukte De Koninklijke niet om zijn aartsrivaal in de problemen te brengen. Barcelona bleef voetballen. Soms oogde de Clásico als een grote rondo op een training van Barcelona. Met nog iets meer dan twintig minuten op de klok werd het ook nog 0-3. Boezemvrienden Gavi en Pedri wisten elkaar te vinden. Laatstgenoemde kon van dichtbij raak tikken.

Vanaf dat moment was de Clásico en Supercopa-finale beslist. Barcelona bleef de bal rondtikken, maar de grootste dreiging was er wel vanaf. Karim Benzema maakte in de blessuretijd nog de 1-3, maar die treffer was niet veel meer waard. Barcelona mag zich nu namelijk de winnaar van het mini-toernooi noemen. Het is de eerste prijs in anderhalf jaar tijd voor de LaLiga-koploper. Real Madrid verliest juist een keer in een finale. Het is wel nog in de race voor de competitie, beker en Champions League.