Advocaat Promes: 'Initiatief voor Russisch paspoort komt niet van Promes zelf'

Advocaat Promes: 'Initiatief voor Russisch paspoort komt niet van Promes zelf'

15-01-2023 21:45 Laatste update: 21:57
74

Het is nog maar zeer de vraag of Quincy Promes een Russisch paspoort krijgt. De aanvaller van Spartak Moskou wil zijn Nederlandse paspoort namelijk niet kwijt, zo laat hij weten via zijn advocaat Robert Malewicz.

Promes is verwikkeld in een aantal strafzaken. Zo is hij verdachte van een steekpartij en als mogelijke betrokkene bij drugsdeals. Onlangs meldde diverse Russische media dat de oud-speler van Ajax een Russisch paspoort had aangevraagd, om zo een eventuele celstraf in Nederland niet uit te hoeven zitten. 

Promes ontkent dat stellig. "Er zijn mensen in zijn omgeving die het idee van een Russisch paspoort hebben verkend, maar niet op initiatief van Promes. Het gaat erom dat hij met een Russisch paspoort makkelijker mee zou kunnen op trainingskampen buiten Rusland. Nu moet dat allemaal nog met een visum. Maar Promes wil sowieso geen Russisch paspoort als hij daarmee zijn Nederlandse paspoort kwijt zou raken. Het heeft er dus niks mee te maken dat hij denkt niet uitgeleverd te hoeven worden", aldus zijn advocaat. 

Op 3 maart moet Promes voor de rechter verschijnen als verdachte van het steken van zijn neef. Zelf zegt hij onschuldig te zijn en graag zijn verhaal te willen doen.