Cillessen hoopt op Oranje en zet streep door transfer: 'Niet die drive'

Cillessen hoopt op Oranje en zet streep door transfer: 'Niet die drive'

16-01-2023 07:18
65

Jasper Cillessen houdt een goed gevoel over aan zijn gesprek met Oranje-keeperstrainer Patrick Lodewijks. De doelman van NEC werd zondag tijdens de Gelderse derby tegen Vitesse gade geslagen door de assistent van bondscoach Ronald Koeman.

"Het ging vooral over hoe het met me gaat", zegt Cillessen tegen Voetbal International over zijn ontmoeting met Lodewijks, die het stokje heeft overgenomen van Frans Hoek. "Ik vond het een positief gesprek. Ik zit lekker in mijn vel. We gaan zien wat de toekomst brengt. Ik kan er verder niet zo veel over kwijt. Ik moet blijven presteren, dan zien we in maart wel hoe de selectie eruitziet. Een schone lei bij Oranje? Daar ga ik wel voor."

Cillessen blonk vorige week al uit tegen Ajax en hield zondag tegen Vitesse de nul. "Het jaar had slechter kunnen beginnen, al had ik het liefst drie punten gepakt. Maar hier met tien man een punt pakken, is wel lekker." De voormalige sluitpost van Ajax, FC Barcelona en Valencia zit goed op zijn plek bij NEC en wijst geïnteresseerde clubs bij voorbaat af. "Ik heb mooie jaren gehad in het buitenland en ik heb niet de drive om in het buitenland nog een stap omhoog te zetten. Zeg nooit nooit, maar ik ben bewust teruggekeerd bij NEC. Ik ben hier met een bepaald gevoel en een plan gekomen en dat geef ik niet zomaar op."