Lof voor Wieffer: 'Indrukwekkend, koop je tegenwoordig nog geen cornervlag voor'

Lof voor Wieffer: 'Indrukwekkend, koop je tegenwoordig nog geen cornervlag voor'

16-01-2023 07:40
18

Mats Wieffer maakte nog maar kortgeleden zijn debuut bij Feyenoord door toedoen van blessures bij andere spelers. In korte tijd wist hij echter al indruk te maken in het shirt van de Rotterdammers. 

Tegen PEC Zwolle in de KNVB beker stond hij voor het eerst in de basisopstelling. Dat bekroonde hij met een doelpunt en een assist. Tegen FC Groningen in de Eredivisie verscheen hij opnieuw aan de aftrap en was hij met een assist wederom belangrijk. "Ik vond hem indrukwekkend", begint Henk Fraser bij Studio Voetbal. "Ik vond de samenwerking tussen Wieffer en Orkun Kökçü goed. Zij waren bepalend. Dat was bij de 0-1 goed te zien, een fantastische aanval."

Wedden

Meer odds

Wieffer kwam afgelopen zomer voor zes ton over van Excelsior. "Daar koop je tegenwoordig nog geen cornervlag voor", reageert Ibrahim Afellay. "Hij is rustig aan de bal. Ook onder druk. Hij maakt goede keuzes en het oogt allemaal heel simpel." Verdedigend is hij ook belangrijk, stelt de analist. "Hij onderschept heel veel ballen en zit overal tussen." 

Bij Dit was het Weekend van ESPN is Karim El Ahmadi ook positief. "Dit is een speler waar ze naar op zoek zijn. Hij is voetballend heel goed en ik vond hem een goede indruk maken. Ik ben benieuwd hoe hij tegen bijvoorbeeld Ajax speelt."