Ajax in Klassieker zonder Rensch, aanklager wil Tannane langer schorsen

Ajax in Klassieker zonder Rensch, aanklager wil Tannane langer schorsen

16 januari - 12:36
131

Devyne Rensch moet De Klassieker tegen Feyenoord aan zich voorbij laten gaan. De verdediger van Ajax heeft een schikkingsvoorstel van één wedstrijd schorsing ontvangen. Als het aan de aanklager betaald voetbal ligt moet Oussama Tannane drie duels toekijken.

Rensch kreeg zaterdag na 35 minuten een rode kaart, nadat hij zich verkeek op een diepe bal en de doorgebroken Ricky van Wolfswinkel neerhaalde. Bij die actie raakte hij zelf overigens ook geblesseerd. De aanklager houdt het bij één duel schorsing, maar daardoor ontbreekt hij zondag wel tegen Feyenoord.

Tannana staat langer aan de kant, als hij instemt met het schikkingsvoorstel. De spelmaker van NEC werd in de Gelderse derby tegen Vitesse al na 22 minuten van het veld gestuurd, omdat hij in duel met Kacper Kozlowski een slaande beweging maakte. De aanklager wil hem voor vier wedstrijden schorsen, waarvan één voorwaardelijk.

Dogan Erdogan van Fortuna Sittard kreeg een schikkingsvoorstel van drie duels, waarvan één voorwaardelijk. De Turkse middenvelder kreeg rood tegen PSV. Desondanks sleepten de Limburgers nog een punt uit het vuur. Voor Erdogan was het de tweede rode kaart dit seizoen.

De spelers hebben tot 14.00 uur de tijd om te reageren. Als ze het voorstel afwijzen, buigt de tuchtcommissie zich over de zaak.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie