'FC Groningen heeft beet: Zweedse middenvelder tekent in de Euroborg'

'FC Groningen heeft beet: Zweedse middenvelder tekent in de Euroborg'

16-01-2023 13:27
75

FC Groningen gaat zich versterken met Aimar Sher. De geplaagde eredivisionist gaat de twintigjarige Zweed voor achttien maanden huren van Spezia, met een optie tot koop. Dat meldt het Zweedse Expressen.

Sher is al in Nederland om zijn transfer af te ronden. Samen met zaakwaarnemer Blash Hosseini was hij in de Euroborg getuige van de 0-3 nederlaag van FC Groningen tegen Feyenoord. De ploeg van Dennis van der Ree zakte door dat resultaat naar de vijftiende plaats in de Eredivisie.

Sher maakte in de zomer van 2021 de overstap van Hammarby naar Spezia. De club van doelman Jeroen Zoet betaalde ruim één miljoen euro, maar een doorbraak van de middenvelder bleef uit. Vorig seizoen mocht hij onder meer één keer invallen in de Serie A, dit seizoen kwam hij nog niet verder kwam dan een korte invalbeurt in de Coppa Italia. De Italiaanse laagvlieger was daarom bereid om mee te werken aan een vertrek.

Bij FC Groningen komt Sher de nodige landgenoten tegen met Yahya Kalley, Paulos Abraham, Daleho Irandust en Ramon-Pascal Lundqvist. De Trots van het Noorden zal de deal naar verwachting deze week afronden. VoetbalPrimeur meldde al dat technisch directeur Mark-Jan Fledderus de pijlen ook richt op Johan Hove.