'Ajax is wel anders, hè. Misschien is wake-upcall wel goed voor Wijndal'

'Ajax is wel anders, hè. Misschien is wake-upcall wel goed voor Wijndal'

16-01-2023 14:19
91

Martin Haar weet zeker dat Owen Wijndal de kwaliteiten heeft om te slagen bij Ajax. De 23-jarige linksback heeft vooralsnog moeite om aan te haken in Amsterdam, mede door fysiek malheur.

Na het vertrek van Daley Blind leek de weg vrij voor Wijndal, maar Ajax-coach Alfred Schreuder kiest op dit moment voor Calvin Bassey. De voormalig aanvoerder van AZ kreeg te horen dat hij 'meer moet leveren'. "We pushen hem daarin." Volgens Haar, die hem bij de Alkmaarse beloften onder zijn hoede had, kan dat precies zijn wat Wijndal nodig heeft.

"Ik heb hem nooit op luiheid kunnen betrappen", zegt Haar in het Algemeen Dagblad. "Maar Ajax is wel anders, hè. Als je daar een paar wedstrijden verliest, is het oorlog. En Owen komt op een hoger niveau bij nog betere spelers binnen. Dan moet je volle bak gas geven. Hij denkt vaak: 'dat kan ik wel'. Wat dat betreft is zo'n wake-upcall misschien wel goed voor hem. Misschien is het te gemakkelijk gegaan bij AZ en heeft hij dit nodig om twee tandjes bij te schakelen."

"Je moet hem wel kunnen raken en vertrouwen geven", vervolgt Haar. "Als hij vijf wedstrijden speelt en weer topfit is, komt zijn meerwaarde boven. In de Eredivisie spreekt dat voor zich, maar in de Champions League wordt meer gevraagd. Ik weet zeker dat hij dat ook kan en nog gaat laten zien als hij even de tijd krijgt bij Ajax."