'Comeback Nainggolan in de maak: middenvelder keert terug naar Italië'

'Comeback Nainggolan in de maak: middenvelder keert terug naar Italië'

16-01-2023 19:34 Laatste update: 20:50
15

Radja Nainggolan lijkt terug te keren in Italië. De Belgische middenvelder was na zijn vertrok bij Royal Antwerp FC transfervrij. Volgens La Gazzetta dello Sport staat Cagliari, zijn oude werkgever, op het punt om hem aan te trekken. 

Nainggolan (34) maakte sinds oktober 2022 al geen deel meer uit van de selectie van Antwerp. Trainer Mark van Bommel had de Belg, die vaak op negatieve wijze het nieuws haalde, niet meer nodig. De afgelopen maanden hield de oud-speler van AS Roma en Internazionale zijn conditie op peil met een aantal personal trainers. 

De beroemde Italiaanse sportkrant meldt dat hij onlangs is benaderd door Claudio Ranieri, de trainer van Cagliari. Hij zou in Nainggolan de sleutel tot promotie naar de Serie A zien. De middenvelder moet ervaring en kwaliteit toevoegen aan de selectie. Het lijkt slechts een kwestie van tijd tot de deal officieel wordt beklonken en Nainggolan terugkeert naar de club waarvoor hij al tijdens twee verschillende dienstverbanden actief was. 

Promotie naar de Serie A wordt nog een helse klus voor Cagliari. De Sardijnse club staat achtste op de ranglijst en heeft dertien punten minder dan koploper Frosinone.