'PSV hoopt op buitenkansje en wil miljoenenaankoop van Wolves gaan huren'

'PSV hoopt op buitenkansje en wil miljoenenaankoop van Wolves gaan huren'

17-01-2023 18:26 Laatste update: 18:37
176

PSV wil werk maken van een verrassende transfer, weten het Eindhovens Dagblad en Voetbal International. De club is concreet voor spits Fábio Silva. De Portugees is gewild, dus de Eindhovenaren zijn zeker niet de enige club die in de markt is. PSV hoopt op een huurdeal.

Silva is eigendom van het Engelse Wolverhampton Wanderers, maar hij speelt dit seizoen op huurbasis bij RSC Anderlecht. De Portugees begon nog sterk aan zijn periode in België, maar inmiddels scoort hij niet veel meer. De aanvaller lijkt daardoor voortijdig terug te keren naar Engeland. Dat biedt kansen voor PSV. De Brabanders hopen van de gelegenheid gebruik te maken door Silva te gaan huren.

Wedden

Meer odds

De jeugdinternational geldt in deze situatie als buitenkansje voor PSV, dat naast een nieuwe buitenspeler nog zoekt naar een stand-in voor Luuk de Jong. Er zijn echter ook veel andere buitenlandse clubs in de markt voor Silva. Woensdag, als Anderlecht het opneemt tegen Zulte Waregem, zit de aanvalsleider uit Porto al niet meer bij de selectie van Anderlecht.

2,5 jaar geleden betaalde Wolves nog een flinke transfersom voor de toen net achttienjarige Silva. Zijn oude club FC Porto ontving maar liefst veertig miljoen euro. In de vorige twee seizoenen mocht hij regelmatig invallen bij de Premier League-club. Dit seizoen staat de teller op elf goals en vier assists over 32 duels voor Silva in alle competities.