'Overnamenieuws United: multimiljardair gaat strijd aan met Apple en Saudi-Arabië'

'Overnamenieuws United: multimiljardair gaat strijd aan met Apple en Saudi-Arabië'

17-01-2023 18:56
27

Sir Jim Ratcliffe, één van de allerrijkste Britse zakenmannen, wil Manchester United graag overnemen. Volgens Britse media is de zeventigjarige multimiljardair het biedingsproces al ingegaan.

Het is inmiddels bekend dat de familie Glazer Man United in de uitverkoop heeft gezet. De Amerikaanse eigenaren kregen veel kritiek te verwerken van de fans. Ratcliffe heeft al langer de droom om United te kopen. De steenrijke Brit was als kind een fan van de club waar Erik ten Hag momenteel voor de groep staat. Het vermogen van Ratcliffe wordt geschat op zo'n veertien miljard euro.

Ineos, een chemisch bedrijf dat in handen is van Ratcliffe, heeft bevestigd dat de zeventigjarige zakenman interesse heeft in de overname van Man United. "We zijn formeel begonnen aan het overnameproces", zegt een woordvoerder. Eerder was Ratcliffe ook één van de geïnteresseerden toen Chelsea in de verkoop stond. Daarnaast is hij al eigenaar van OGC Nice en het Zwitserse FC Lausanne-Sport.

Naast Ratcliffe zijn er nog andere grote partijen in de race voor de overname van Man United: techgigant Apple zou interesse hebben, net als Saudi-Arabië. Wie de meeste kans heeft om met Man United aan de haal te gaan, is niet helemaal duidelijk.