Grote stunt: hekkensluiter Cremonese gooit koploper Napoli uit Italiaanse beker

17-01-2023 23:53 Laatste update: 18-01-2023 09:20
9

Napoli is dinsdagavond op bloedstollende wijze uit de Coppa Italia gekegeld. Na strafschoppen moest de koploper van de Serie A het hoofd buigen voor Cremonese, de hekkensluiter van de Serie A. De ploeg die dit seizoen zoveel indruk maakt, speelt dus voor één prijs minder dit jaar.

Napoli begon met een hagelnieuw tenue, maar ook met een gewijzigde basiself aan het bekerduel met Cremonese. Onder andere vaste basisspelers als Piotr Zielinski, Victor Osimhen, Kim Min-jae en Khvicha Kvaratskhelia begonnen niet in bij de eerste elf namen. Laatstgenoemde zat ook niet bij de selectie. Bij Cremonese was er ook geen basisplek voor Cyriel Dessers. De Belg kampte met een blessure.

Het duel in de achtste finale van de Coppa Italia had niet lang nodig om los te barsten. Na achttien minuten spelen kwam de koploper van de Serie A op achterstand tegen de hekkensluiter. Charles Pickel was de doelpuntenmaker bij Cremonese. Na de openingstreffer begon Napoli met aanzetten en het resultaat daarvan kwam nog voor rust. In minuut 33 tikte verdediger Juan Jesus de 1-1 binnen en nog geen drie minuten later maakte Giovanni Simeone de 2-1 voor de thuisploeg.

De 2-1 voorsprong voor Napoli bleef een hele lange tijd op het bord staan. Cremonese probeerde af en toe om de gelijkmaker achter doelman Alex Meret te krijgen, maar de thuisploeg hield de wedstrijd onder controle. Toch was in de 87e minuut Felix Afena-Gyan de reddende engel voor Cremonese. Hij kopte vlak voor tijd de gelijkmaker binnen en gaf daarmee het startschot voor een verlenging.

Het extra half uur bracht veel strijd op het veld, maar doelpunten vielen er niet meer. Cremonese moest nog wel met tien man door na een rode kaart voor Leonardo Sernicola. De strafschoppen moesten uiteindelijk uitkomst brengen wie de kwartfinale van het bekertoernooi zou bereiken. Iedereen scoorde zijn strafschop, maar Stanislav Lobotka was de enige die miste. Hij bezegelde daarmee het lot van Napoli en maakte de stunt van Cremonese compleet. Napoli ligt daardoor uit de Coppa Italia en de bezoekers gaan door naar de kwartfinale.