Vink kraakt Ajax-beleid: 'Net als Bassey geen Ajax-speler, begrijp de move niet'

Vink kraakt Ajax-beleid: 'Net als Bassey geen Ajax-speler, begrijp de move niet'

18-01-2023 06:49 Laatste update: 09:21
71

Marciano Vink begrijpt niet dat Ajax met Lucas Ocampos in zee is gegaan. De aanvaller laat Amsterdam na een halfjaar voortijdig achter zich en keert terug bij Sevilla.

Ocampos kwam bij Ajax tot slechts 114 speelminuten. Vink wijst naar het technisch duo Gerry Hamstra en Klaas-Jan Huntelaar en noemt het halen van de Argentijn 'een soort paniek'. "Als je puur naar de speler kijkt, is hij net als Bassey geen Ajax-speler", zegt hij bij het ESPN-programma Voetbalpraat. "Er is een aantal voorwaarden, wil je bij Ajax slagen. Als verdediger moet je de bal naar de goede kleur spelen en voorin moet je bepaalde technische vaardigheden hebben."

Dat laatste mist Ocampos, vindt Vink. "Hij is een loper en daar heeft Ajax Klaassen al voor. Het aantrekken van deze spelers een soort paniek geweest", oordeelt de voormalig speler bij onder meer Ajax en PSV. "Ze moesten nog iemand kopen, omdat Antony wegging. Je had er voorin al veel die recht hadden op een basisplaats en je haalt er iemand bij waar je zeker van weet dat hij eerst op de bank zit. Daar is Ocampos te duur voor. Ik begrijp de hele move niet. Nu moet je je verlies pakken."