Schreuder krijgt rugdekking vanuit Ajax-selectie: 'Vergelijkbaar met Ten Hag'

Schreuder krijgt rugdekking vanuit Ajax-selectie: 'Vergelijkbaar met Ten Hag'

18-01-2023 07:21
116

Dusan Tadic heeft zich uitgelaten over de toenemende druk op Ajax-trainer Alfred Schreuder. De Servische aanvoerder predikt geduld en wijst naar het tijdperk van Erik ten Hag.

Schreuder nam bij Ajax afgelopen zomer het stokje over van Ten Hag. Onder zijn bewind imponeren de Amsterdammers nog niet. In de Eredivisie staat Ajax derde, vijf punten achter koploper Feyenoord. "Volgens mij is het vergelijkbaar met de eerste periode van Erik ten Hag bij Ajax. Hij moest ook de boel naar zijn hand zetten en dat ging lang niet allemaal vanzelf en met succes. Voor deze trainer geldt hetzelfde", laat Tadic optekenen door Voetbal International.

"Onze band is goed, maar ik durf ook kritisch te zijn en mezelf uit te spreken. Ik geef dat ook medespelers mee", vervolgt de aanvaller, die erin gelooft dat Schreuder het tij kan keren. "Alfred Schreuder is een goede trainer, dat heeft hij al vaak bewezen. De selectie heeft ook vertrouwen in de trainer, maar daarover praten is niet belangrijk. Wij moeten het doen op het veld en gewoon winnen."

"Zo was het bij Erik ten Hag en zo is het nu bij Alfred Schreuder. We moeten met elkaar tegenslagen overwinnen, rustig blijven en jagen op de ommekeer. We doen mee om drie prijzen, we kunnen nog alles winnen dit seizoen", doelt Tadic op de landstitel, KNVB Beker en de Europa League.