Tadic krijgt 'Blind-boodschap' van Schreuder: 'Aan de voorkant overlegd'

Tadic krijgt 'Blind-boodschap' van Schreuder: 'Aan de voorkant overlegd'

18-01-2023 08:41
107

Valentijn Driessen onthult dat Daley Blind en Dusan Tadic aan het begin van dit seizoen dezelfde boodschap hebben gekregen van Alfred Schreuder. De chef voetbal van De Telegraaf sprak dinsdag uitgebreid met de Ajax-trainer.

Schreuder heeft er vertrouwen in dat hij het tij kan keren bij Ajax. "Hij gaat het bijltje er nog niet bij neerleggen", zegt Driessen bij Vandaag Inside. De oefenmeester erkende in gesprek met de ochtendkrant dat hij Blind gedag had moeten zeggen, iets waar hij spijt van heeft. Het is geen geheim dat Schreuder en Blind niet heel goed met elkaar door een deur konden. "Schreuder heeft aan de voorkant, toen Wijndal werd gehaald, met Blind gesproken."

"Hij heeft gezegd dat er een moment kon komen, dat hij hem toch zou gaan wisselen." René van der Gijp vraagt zich af of Schreuder eenzelfde gesprek met Tadic heeft gevoerd, na de komst van Steven Bergwijn. Volgens Driessen heeft de Serviër inderdaad dezelfde boodschap gekregen. "Met Tadic zijn ze gaan schuiven, omdat Antony wegging. Het is wel zo dat deze spelers weten dat hun einde eraan komt. Dat is aan de voorkant met ze overlegd."

Driessen benadrukt dat Ajax en Blind op financieel gebied goed uit elkaar zijn gegaan. "Blind heeft de rest van zijn salaris over dit seizoen meegekregen." Dat zou ongeveer 2,5 miljoen euro zijn.