Tadic verklaart vrije val Ajax: 'Dertien spelers, dertien! Dat is gewoon te veel'

Tadic verklaart vrije val Ajax: 'Dertien spelers, dertien! Dat is gewoon te veel'

18-01-2023 10:08 Laatste update: 10:44
292

Dusan Tadic heeft tijdens zijn vakantie - tussen het WK en de herstart van de Eredivisie - gereflecteerd op zijn eigen rol binnen Ajax. Het moet anders, concludeerde de aanvoerder van Ajax.

"Ik was soms te veel met de ploeg bezig en dat ging ten koste van mijn eigen spel", geeft Tadic toe in een uitgebreid interview met Voetbal International. "Ik blijf energie steken in mijn omgeving, in mijn ploeggenoten, in iedereen bij Ajax. Daar wil ik alles voor geven, maar de focus op het veld moet allereerst bij mijn eigen spel liggen."

De Serviër heeft er 'goed over nagedacht', vertelt hij. "Ik kan niet alles voor iedereen oplossen om me heen, en tegelijkertijd zelf ook alles goed doen. Het moet niet doorslaan dat ik mezelf vergeet en alleen maar met anderen bezig ben. Mijn eigen goede spel moet de basis zijn en daarnaast zal ik waar dat kan alles geven voor mijn ploeg."

In de laatste wedstrijden van Ajax voelde Tadic zich naar eigen zeggen al beter op het veld. Toch blijven de resultaten tegenvallen. De aanvoerder heeft wel een verklaring. "Dertien spelers zijn vertrokken, dertien! Het is daardoor gewoon een heel moeilijk seizoen. Een paar goede spelers vervangen, dat is het lot van Ajax, maar dit was gewoon te veel."