'Barcelona hoopt transfervrije aanvoerder Manchester City binnen te halen'

'Barcelona hoopt transfervrije aanvoerder Manchester City binnen te halen'

18-01-2023 10:36 Laatste update: 12:02
28

FC Barcelona hoopt zich ook in 2023 te versterken met transfervrije topspelers. De naam die volgens The Telegraph bovenaan het lijstje staat, is die van Manchester City-middenvelder Ilkay Gündogan.

Barcelona moet - ondanks de spectaculaire transferzomer van een half jaar geleden - nog steeds op de kleintjes letten en kan zich amper transfersommen veroorloven. Gündogan past in de Catalaanse profielschets: hoog aangeschreven, aflopend contract én gemotiveerd om in Camp Nou te spelen. Dat melden Engelse en Spaanse boulevardmedia.

Volgens The Telegraph is de interesse van Barça in Gündogan wel degelijk serieus. Het staat hem sinds de jaarwisseling vrij om te praten met andere clubs. De 32-jarige middenvelder loopt over zes maanden uit zijn contract bij Manchester City, waar hij al zeven jaar speelt. De teller staat bijna op 300 wedstrijden voor The Citizens.

Gündogan was in 2016 de allereerste versterking van manager Pep Guardiola. De Duitser draagt sinds dit seizoen de aanvoerdersband, nadat routinier Fernandinho de club verliet.