Scheve gezichten in Den Haag: 21-jarige basisspeler ADO veroordeeld in Frankrijk

Scheve gezichten in Den Haag: 21-jarige basisspeler ADO veroordeeld in Frankrijk

18-01-2023 13:18
68

ADO-speler Titouan Thomas is zonder het medeweten van zijn club veroordeeld voor een verkeersmisdrijf in Frankrijk. De 21-jarige middenvelder sloeg op de vlucht bij een politiecontrole, nadat hij aan het rijden was zonder geldig rijbewijs. ADO Den Haag heeft besloten om hem wel bij de selectie te houden.

Op maandag 20 juni 2022 ging Thomas de fout in toen hij doorreed bij een politiecontrole. Hij reed zonder rijbewijs, omdat hij die was kwijt geraakt bij een eerdere snelheidsovertreding. "Dick was gisteren ook verrast, net als ik", vertelt ADO-directeur Edwin Reijntjes aan het Algemeen Dagblad over het feit dat de club van niets wist. "Toen hij voor ADO tekende, wisten we dat hij geen rijbewijs had. Hij had aangegeven dat zijn rijbewijs in beslag was genomen vanwege een snelheidsovertreding."

Wedden

Meer odds

De 21-jarige middenvelder deed vrijdag in de wedstrijd tegen MVV nog negentig minuten mee, maar hij gaf verstek tijdens de nieuwjaarsreceptie van maandag. Achteraf bleek dus dat hij toen in Frankrijk was om zijn rechtszaak bij te wonen. Het vonnis voor Thomas was een boete van 900 euro en drie maanden rijontzegging. De middenvelder wordt op dit moment gehuurd van het Portugese Estoril

ADO Den Haag heeft in ieder geval besloten om Thomas geen verdere sancties op te leggen. "Dat is een strafbaar feit, maar hij heeft geen ongeluk gehad of veroorzaakt. Hij heeft uitgelegd wat er gebeurd is en open kaart gespeeld. Toen heb ik gezegd: succes, richt je op de wedstrijd."