Ten Hag prijst achttienjarig talent de hemel in: 'Weinig spelers doen wat hij kan'

Ten Hag prijst achttienjarig talent de hemel in: 'Weinig spelers doen wat hij kan'

18-01-2023 13:39 Laatste update: 13:43
18

Erik ten Hag heeft niets dan lovende woorden over voor de achttienjarige aanvaller Alejandro Garnacho. De Argentijn maakt regelmatig minuten onder de Nederlandse oefenmeester en dat is dan ook niet voor niks.

"Hij kan dingen die heel weinig spelers kunnen", vertelt Ten Hag in een persconferentie voor het duel met Crystal Palace. "Zelfs in de Premier League hebben weinig spelers die kwaliteit om zo goed te zijn in directe confrontaties met verdedigers. In de laatste maanden heeft hij vooral kunnen leren hoe je in een team moet functioneren en hoe je een hele week lang de juiste houding toont."

Garnacho werd geboren in Madrid, maar speelt sinds 2020 voor Manchester United. Onlangs gingen er geruchten over een terugkeer naar zijn geboortestad in de vorm van Real Madrid, maar echt hardnekkig waren die nog niet. Manchester United wil het tot 2024 lopende contract van Garnacho graag nog verlengen.

Ten Hag heeft Garnacho er ook graag bij, omdat hij denkt dat zijn kwaliteit een belangrijke schakel in het elftal is. "Zijn individuele klasse kan echt het verschil maken in een wedstrijd. Hij kan op deze leeftijd al volledig mee en leveren op het allerhoogste niveau. Het is een geweldige bonus dat wij jonge spelers vanuit de opleiding direct kunnen laten aansluiten bij het eerste elftal en zelfs de basis daarvan."