FC Groningen pakt door: Premier League-verdediger op weg naar Eredivisie

FC Groningen pakt door: Premier League-verdediger op weg naar Eredivisie

18-01-2023 15:42 Laatste update: 17:21
60

Tim van Duijn

FC Groningen gaat zich zeer waarschijnlijk versterken met Mads Bech Sorensen. Dat weet VoetbalPrimeur. De 24-jarige verdediger uit Denemarken komt over van het Premier League-club Brentford, mits de laatste formaliteiten geen problemen opleveren. Het betreft een huurdeal tot het einde van het seizoen.

Sorensen speelde bij Brentford, waar zijn contract nog tot het einde van dit seizoen doorloopt, geen rol van betekenis, getuige zijn vier invalbeurten voor de Engelse club. Groningen is met Brentford in gesprek over het huren van Sorensen, maar alles wijst erop dat de Deense verdediger de Trots van het Noorden gaat versterken. Op de achtergrond wordt alles gereed gemaakt voor een transfer naar Groningen.

Groningen versterkte zich eerder deze week al met twee andere spelers: Aimar Sher van Spezia en Johan Hove van Stromsgodet IF. Sher wordt gehuurd, Hove ligt tot de zomer van 2026 vast bij de Eredivisie-club, die druk bezig is de selectie te versterken. Groningen staat momenteel vijftiende op de ranglijst.