Van Ewijk en Karsdorp genoemd voor Feyenoord: 'Kost wel kleine zak met geld'

Van Ewijk en Karsdorp genoemd voor Feyenoord: 'Kost wel kleine zak met geld'

18-01-2023 15:55
69

Nu de transfer van Dennis Hadžikadunic ver weg lijkt en Kamil Piatkowski helemaal niet naar De Kuip komt, staat Feyenoord voor een lastige puzzel. Hoe willen de Rotterdammers hun defensie nu gaan versterken? Het wordt besproken in #DoneDeal de podcast.

Door de blessure van Gernot Trauner is de bezetting dun in de Feyenoord-achterhoede. Het is geen geheim dat de Rotterdammers zoeken naar een nieuwe verdediger. Wat zijn nu de opties voor de Eredivisie-koploper? "Je kunt twee dingen doen", zo wordt gesteld in #DoneDeal. "Je kunt het intern oplossen, waardoor je Geertruida in het centrum krijgt en Pedersen op rechts. Dan is het wel dun bezet, maar dan kun je het beschikbare geld uitgeven aan een controleur."

"Je kunt ook een streep zetten door een nieuwe controleur en het geld beschikbaar stellen voor een nieuwe verdediger. Dat is de afweging die Feyenoord in de laatste twee weken moet gaan maken. Feyenoord moet nu in ieder geval wel een treetje lager gaan zoeken, ik denk dat dat verstandiger is voor Te Kloese. Je weet nu dat dit niet werkt en de window duurt nog maar twee weken."

Onlangs werd de naam van Jan Paul van Hecke al genoemd. In #DoneDeal vallen ook nog andere namen, zoals die van sc Heerenveen-verdediger Pawel Bochniewicz. "Dat contract loopt af en hij speelt een heel stabiel seizoen. Die koop je dan puur voor in de breedte. Als er iets wegvalt, heb je met hem gewoon een prima alternatief."

Ook Rick Karsdorp en Milan van Ewijk zouden interessant kunnen zijn voor Feyenoord. "Geertruida kun je for the time being dan naar centraal schuiven. Karsdorp is een prima optie dan. Zijn situatie bij Roma is ook bekend: hij gaat niet meer aan de bak komen na die woede-uitbarsting van Mourinho. Van Ewijk zou ook nog interessant zijn als rechtsback voor Feyenoord, maar die kost wel een kleine zak met geld."