Sangaré rijp geacht voor transfer: 'Ik denk dat hij net onder PL-top terechtkomt'

Sangaré rijp geacht voor transfer: 'Ik denk dat hij net onder PL-top terechtkomt'

18-01-2023 16:29
21

Hedwiges Maduro denkt dat Ibrahim Sangaré klaar is voor de stap naar de Premier League. De 25-jarige middenvelder kan door een transferclausule voor 37,5 miljoen euro worden opgepikt bij PSV in de zomer.

Maduro is gecharmeerd van de Ivoriaanse international. "Ik hou wel van het type Sangaré en eigenlijk heeft ieder team zo’n speler nodig. Een echte balafpakker", benadrukt hij in gesprek met Voetbal International. "Zij zorgen ervoor dat anderen beter kunnen voetballen. Ik waardeer dat enorm. Maar in Nederland kijken we vooral wat hij aan de bal kan. Daarom denk ik dat Sangaré in het buitenland meer waardering zal krijgen. Kijk naar Per Schuurs en Sven Botman. Hier kijken we hoe goed ze zijn in de opbouw, in het buitenland kijken ze hoe goed ze kunnen verdedigen. Dat is een groot verschil."

De voormalig controleur ziet Sangaré de stap naar Engeland wel zetten na dit seizoen. "Het klinkt gek, maar in de Premier League komt hij beter tot zijn recht dan hier. Als de ruimtes klein zijn, dan komt hij meer en beter in de duels en kan hij ballen veroveren. Dan komt Sangaré in zijn kracht. In dat powervoetbal van de Premier League past hij goed. Ik denk dat hij net onder de top terechtkomt, want bij topclubs als Manchester City en Liverpool wordt een nóg hogere handelingssnelheid aan de bal gevraagd."