'Spurs zet eigen speler in om transfersom gewilde Spanjaard in te dammen'

'Spurs zet eigen speler in om transfersom gewilde Spanjaard in te dammen'

18-01-2023 18:06
2

Tottenham Hotspur heeft een eerste bod gedaan op Pedro Porro van Sporting CP. De vleugelverdediger zou zelf graag de overstap naar Engeland maken, maar zijn Portugese club wil geïnteresseerden aan de ontsnappingsclausule van 45 miljoen euro houden.

De club van trainer Antonio Conte volgt Porro al een tijdje en volgens Fabrizio Romano hebben ze nu ook een eerste bod gedaan. Het gaat hierbij om één speler die de omgekeerde weg gaat bewandelen plus een gegarandeerd bedrag, dus zonder bonussen. Het precieze bedrag en om welke speler het gaat is nog niet bekend. Sporting CP blijft voet bij stuk houden en wil Porro enkel voor de ontsnappingsclausule van 45 miljoen euro verkopen.

De Spaanse wingback speelde al eerder in Engeland. In 2019 vertrok hij van FC Girona naar Manchester City voor twaalf miljoen euro. Uiteindelijk speelde hij in de drie jaar dat hij er onder contract stond geen minuut voor de Engelse club. Hij werd direct na zijn aankoop verhuurd aan Real Valladolid. Sinds 2020 speelde Porro op huurbasis voor Sporting CP en die club nam hem in de zomer van 2022 definitief over voor 8,5 miljoen euro. In totaal speelde hij 95 wedstrijden voor zijn Portugese ploeg, daarin scoorde hij elf keer en gaf hij negentien assists. 

Porro kwam ook nog veelvuldig in het nieuws door een rel in zijn privéleven. Vorig jaar zou hij vreemd gegaan zijn met de vriendin van João Félix, maar die geruchten kregen nooit een bevestiging.